Trevliga utflykter

Du kan åka på egen hand med hyrbil, eller så åker vi tillsammans. Vi guidar till alla de platser du ser på denna sida samt några till. Vi har en bil med 9 platser, dvs 8 passagerare.

I Bella Vistas närhet finner du såväl rik kultur som vacker natur. Vandringslederna, grottorna, hästarna liksom de gamla vita byarna utspridda i var och varannan dalgång. Här finner du några av alla de möjligheter som Andalusien erbjuder. Till centrum av staden Coin går vi på 15 minuter. Lite längre bort hittar vi bl.a. dessa städer:

Nerja
Nerja

En trevlig stad med bara 20 000 inv. Den ligger ca 5 mil öster om Malaga så resan dit tar ca 1 timme. Där finns stalaktitgrottor som är spaniens tredje mest besökta plats. Där finns även grottmålningar från stenåldern. Stalaktiterna är enorma, salarna är stora och från golv till tak är det upp till 70 meter. I Nerja besöker vi även Balcón de Europa där vi har en fantastisk utsikt över havet och bergen. Vi kan också passa på att besöka bergsbyn Frigiliana när vi är i Nerja, eller bada i Torrox.

press to zoom
Granada
Granada

Känd som Andalusiens juvel. Omgiven av de snöklädda topparna av Sierra Nevada ligger staden i ett fantastiskt läge. Här hittar man de första fynden av bosättning i Andalusien. De daterar sig mer än en miljon år tillbaks. Granada var den sista bastionen av islam med 246 år av islamiskt styre efter att mooriska riket i Spanien föll för de krista erövringarna. Det fantastiska palatset Alhambra är ett spekakulärt exempel på den islamiska arkitekturen som har överlevt i västvärlden och är ett måste!

press to zoom
Mijas
Mijas

Mijas pueblo är en bergsby som ligger halvvägs ner till havet. Alla hus är vita med röda tegeltak. Gränderna ringlar sig mellan husen och man har en fantastisk utsikt ner mot havet och den exploaterade kustremsan där det kryllar av turister. Här kan du tillbringa flera timmar med att bara sitta och titta på omgivningarna eller njuta av att strosa omkring.

press to zoom
Ronda
Ronda

Ronda byggdes ca 25 000 år sedan när de tidigaste invånarna målade på väggarna i grottsystemen. Grottorna sträcker sig mer än 5 km genom det omgivande kalkstensberget. Ronda är verkligen häpnadsväckande. Den världskända ravinen med bron Puente Nuevo (bilden) är fantastisk. Ronda är så spektakulärt att vi inte behöver berätta så mycket om dess historia, se i stället vad några stora tänkare har sagt om Ronda: "I have looked everywhere for the City of my dreams and have finally found it in Ronda"

press to zoom
El Torcal de Antequera
El Torcal de Antequera

El Torcal de Antequera är ett fantastiskt karstlandskap som ligger ca 5 mil norr om Malaga. Det är kalksten som under årmiljoner har legat under havsbotten. Det har sedan höjts upp ca 1000 meter och därefter nötts ner av vatten och vindar. Det finns tre olika långa vandringsleder. För att gå dem ska man ha bra skor. Men man kan också njuta av landskapet utan att vandra. Där finns bergsgetter och många olika sorters rovfåglar.

press to zoom
Málaga
Málaga

Den viktigaste kuststaden i Andalucien och den näst största efter Sevilla i södra Spanien med en befolkning på ungefär en halv miljon. Vi besöker det mooriska Alcazaba, den romerska teatern, och den imponerande katedralen. Vi tar oss också till Pablo Picassos museum och hans hem. Den botaniska trädgården längs havskusten erbjuder en behaglig vandring. Fisk- och skaldjursrestaurangerna längs strandpromenaden, och barer och kaféer, är väl värda ett besök.

press to zoom
Sevilla
Sevilla

Vid floden Guadalquivir ligger denna eleganta och sofistikerade stad. Där föddes Romerska kejsarna Trajan och Hadrian. Efter romarna kom först germanska folkslag och senare Vandaler. Efter berber- och arabinvasionen av Andalusien var staden, som nu kallades Yxvillia, näst störst i islamiskt inflytande efter Cordoba. Vikingarna kom sedan och invaderade år 844. Sevilla har en vacker arkitektur och en imponerande moske, Cathedral Campanile, som är en av Sevillas mest välkända monument.

press to zoom
Córdoba
Córdoba

Vid floden Guadalquivir, och foten av Sierra Morena, ligger Cordoba som var den islamiska staten al-Andalus huvudstad. En av det bästa upplevelserna med att besöka Cordoba är att vandra runt de smala, krokiga gränderna och att hitta små torg och öppna platser där du kan stanna upp, ta en kopp kaffe och njuta av omgivningarna. Det judiska kvarteret nära den stora mosken bjuder på en väldigt speciell atmosfär. Cordoba är en av våra favoritstäder och vi njuter av att besöka staden igen och igen.

press to zoom